Werken doen we samen!

Hier vind u onze laatste updates en nieuws

Nieuws


Terug naar overzicht

01-02-2016

Wie is BARTOSZ-DO? en wat kan BARTOSZ-DO voor ons betekenen.

Wie nog nooit van BARTOSZ-DO (BARTOSZ is mijn voornaam en DO staat voor “dienstverlenende oplossingen” )heeft gehoord vraagt zich wel wellicht wat BARTOSZ-DO nou precies doet.

BARTOSZ-DO is een jong en innovatief bedrijf die zich graag profileert als een van de betere allround dienstverleners als het gaat om werkzaamheden in de op & overslag van goederen.
Voor de meeste mensen klinkt op & overslag ook een beetje buitenaards dus daarom leggen wij u graag alles uit wat hier precies mee bedoeld word.

Wanneer zeecontainers vanuit meestal het buitenland worden verscheept naar Nederland meestal gaan de containers naar de havens van Amsterdam of Rotterdam en soms naar Antwerpen in België en zijn wij diegene die verantwoordelijk zijn voor het leeghalen ook wel lossen genoemd van zo’n zeecontainer.
Over het algemeen halen medewerkers van BARTOSZ-DO vooral zakken van variërende gewichten uit de container.
Maar deze zakken moeten netjes gestapeld worden op de pallet en moeten zowel aan de voorzijde als achterzijde en beide zijkanten van de pallet kaarsrecht naar boven worden gestapeld.
Afhankelijk van het soort zak en of product worden de zakken in een bepaalde volgorde ( meestal 4 of 5 per laag ) geplaatst op de lege pallet.
Wanneer de pallet vol is word deze door een heftruck chauffeur van BARTOSZ-DO of van het bedrijf waar wij lossen uit de container gehaald.
Vervolgens word de pallet ingewikkeld door middel van wikkelfolie en word opgeslagen in het magazijn.
BARTOSZ-DO profileert zich graag als een van de betere allround dienstverleners en daar horen ook snelle los tijden bij zodat de klant geen kosten van wachttijden aan zijn broek krijgt.
Gemiddeld en afhankelijk van de type zak en of product doen 2 medewerkers van BARTOSZ-DO over 25,000kg / 1000 zak, 1uur en 30 minuten.
Uiteraard zoals al eerder gezegd verschilt dit per product en hoe de lading is geladen.

Ook komt het nog vaak voor dat er containers los dus met de hand moeten worden geladen.
BARTOSZ-DO medewerkers laden in het algemeen zakken van variërende gewichten in containers.
De lading moet strak en netjes geladen worden en afhankelijk van het type product word er een vaste stapelhoogte afgesproken om zodoende de container van voor tot achteren mooi en vol gevuld te hebben.
Alle kapotte producten in dit geval zakken worden er uit gehaald en vervangen door een nieuwe zak(ken).
De gemiddelde laadtijden zijn net zoals bij het lossen wederom verschillend.
Afhankelijk van het type zak en de aanvoer van de zakken zijn de gemiddelde laadtijden van 25,000kg 1000 zak, 50 minuten en ook hier is er sprake van 2 medewerkers die de containers vol laden.

Value added logistics een Engelse term heeft betrekking op het ompakken van goederen op andere pallets, het etiketteren van goederen, het opnieuw inpakken /insealen van goederen etc.
BARTOSZ-DO heeft op de website geen Value added logistics maar Value added services staan.
Dat klopt, dit heeft er alles mee te maken dat wij wel de werkzaamheden ( services ) doen voor onze klanten dus het ompakken van goederen op andere pallets etc.
Maar dat wij niet de verantwoording kunnen nemen voor de fysieke opslag van de goederen en dus ook niet voor de uitvoer en invoer hiervan ( logistics ).
Dit is het grote verschil tussen Value added logistics en Value added services wat BARTOSZ-DO onze klanten aanbied.
Even terugkomend op Value added services.
BARTOSZ-DO beschikt over jarenlange ervaring in het stapelen en ompakken van zakken van variërende gewichten en type zakken.
Of het nu 3, 4, 5 of zelfs 6 gestapeld moet worden per laag op een pallet weten de medewerkers van BARTOSZ-DO hier wel raad mee.
Onze slogan luidt ook bij het ompakken dat kwaliteit geen tijd kent.
Wanneer een type product niet gemakkelijk valt te stapelen zult u dit toch met enige precisie en tijd moeten doen.
Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor de omgepakte / gestapelde zakken op de pallets en uiteraard moet deze zakken zo gestapeld worden dat zij niet aan de voor / achterkant, zijkanten uitsteken omdat de volledige overgestapelde pallets niet volledig in een oplegger / trailer / container geladen kunnen worden. U kunt zich al wel voorstellen dat wanneer er 2 pallets niet mee kunnen op transport naar een ver land dat dit in de papieren kan gaan lopen.
Daarom gebruiken bedrijven / onze klanten diensten van BARTOSZ-DO.
De gemiddelde om / overpak tijden zijn ook weer afhankelijk van het type zak en of product en aanvoer van de producten, 25,000kg / 1000zak, 1 uur en 30 minuten en worden deze zakken omgepakt door wederom 2 medewerkers van BARTOSZ-DO.

Dit is slechts een greep van alle diensten die wij klanten kunnen aanbieden.
Als u onze website bezoekt zult u nog de optie “heftruck / reachtruck werkzaamheden” en “productie werkzaamheden” zien.
Deze twee aparte kopjes zullen wij een ander tijdstip nader toelichten en vervolgens met tekst en uitleg dit wederom weer plaatsen op onze website.

Hopelijk is onze tekst en uitleg voor mensen die nog nooit hebben gehoord van BARTOSZ-DO informatief en kunnen zij uiteindelijk ons ergens in een rijtje plaatsen van oh ja ik weet wat die medewerkers doen bij dat bedrijf.

Allen bedankt voor het lezen en bekijk onze website vaak voor leuke nieuwe nieuwtjes en updates.

Met vriendelijke groet,

Bartosz Zielman
Eigenaar en oprichter van BARTOSZ-DO.Terug naar overzichtOpbellen
E-mail
Info